EEK
EST

left Kõik uudised

eek.ee
Alusta õpinguid uuel hotelli- ja restoraniettevõtluse erialal!
08.08.2023

Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor alustab sellest sügisest esimest korda hotelli- ja restoraniettevõtluse eriala, mis on mõeldud ennekõike neile, kes peavad lugu heast teenindusest ja soovivad ennast selles valdkonnas arendada. Ainekava kokku panemisele on andnud panuse Eesti Hotelli ja Restoranide Liidu (EHRL) liikmed, kuhu meeskonda kuulusid näiteks Killu Maidla, Kristjan Päeske ning Sven-Erik Volberg. „Õppeprogramm võimaldab kasvu tänasele särasilmsele teenindajale või vahetuse vanemale ning samas annab uusi tööriistu juba tegutsevale külalislahkuse eriala väikeäri omanikule või keskastmejuhile,“ räägib EHRL-i juhatuse liige Päeske.    

Siiski kutsub EHRL tegevjuht Maidla õppima ka neid, kellel sel alal veel kogemus puudub: „Muidugi on oodatud ka uued ja ambitsioonikad inimesed, kes alles sisenevad külalislahkuse valdkonda.“ Samuti toob ta välja: „Usun, et sügiseks koguneb grupitäis inimesi, kes saavad koos mitte ainult uut inspiratsiooni ja teadmisi – ka kogemuste vahetamine ja uued kontaktid valdkonna tegijate vahel on olulised.“   

Teenindusest juhini   

Hotelli- ja restoraniettevõtluse erialal ei õpetada ainult teenindust ega külalislahkust, vaid treenitakse ka tulevaseks juhiks. „Õppekava on väga praktiline – see on koostatud ettevõtjate soovituste järgi, seega vastab üsna täpselt turu vajadustele ja ootustele. Sellist koostööd kõrgkooli ja meie valdkonna ettevõtjate vahel pole varem olnud,“ tõdeb EHRL-i tegevjuht. Samuti täheldab ta: „Vajadus anda juhtidele (ka tulevastele) võimalus end arendada, saada praktilised valdkonnapõhised ja just teenindusmeeskonna juhtimiseks vajalikud teadmised, on aastatega kasvanud.“   

Sven-Erik Volbergi sõnul on tegemist ühe kõige kiiremini kasvava majandusharuga, kus korraliku hariduse omamine on vundament selle sektori sügavuses hästi toime tulla. „Tõsi, COVID tegi sellesse väikese pausi aga pikemas vaates liigub kogu maailm üha enam teenindussektori kasvu suunas ja külalislahkus on selline suund, kus inimeste vajadus jääb alati alles,“ lisas Villa Ammende hotellijuht.   

Õppekavale pääseb õppima kuni 30 uut üliõpilast, et õppejõud saaksid pakkuda personaalset lähenemist ja kasutada interaktiivseid õppemeetodeid. „Lektoritena osalevad oma ala tuntud professionaalid, kes lisaks akadeemilisele teadmisele annavad edasi ka praktilisi kogemusi igapäevatööst. Sidudes selle praktikatega Eesti juhtivates külalislahkuse ettevõtetes on võimalik saada nii inspiratsiooni, teadmisi kui ka oskusi, mis annavad tugeva taganttuule edasisele karjäärile,“ leiab EHRL-i juhatuse liige.    

Õpe toimub kord kuus neljapäevast pühapäevani, et haridust saaks omandada töö ja pere kõrvalt, samuti ei pea loobuma oma sissetulekust. „Lisaks sobib see valdkond oma mitmekesisuse tõttu ka vanematele või hoopiski erivajadustega inimestele," toob välja Volberg.   

 

Tutvu eriala õppekavaga ja esita avaldus: SIIN!