EEK
EST

left Kõik uudised

eek.ee
Palju õnne! Kolm meie kooli tippsportlasest tudengit pälvisid EOK haridusstipendiumi
05.03.2024

Kolm meie kooli tippsportlasest tudengit pälvisid Eesti Olümpiakomitee haridusstipendiumi:

Jetispordi maailmameister Jasmiin Üpraus, kes lõpetas 2023. aastal turunduse eriala ning õpib nüüd personalijuhtimist.
Iluvõimleja Adelina Beljajeva, kes omandab teadmisi ettevõtte juhtimise eriala 2. kursusel.
Laskesuusataja Tuudor Palm, kes asus sel talvel õppima finantsjuhtimist.

“Mulle on alati meeldinud idee haridus- ja sporditeekonna sidumisest, kus üks toetab teist. Tänu kõrgharidusele oskan ma oma sportlaskarjääri teadlikumalt suunata ning sport on loonud võimalusi oma elu ka teistes valdkondades kindlustada," ütles Jasmiin Üpraus ERR-ile.

Üpraus, kes on ühtlasi kooli üliõpilasesinduse liige, püüab ärgitada ka kaastudengeid aktiivsemad olema. “Näiteks võitsin üliõpilaste talimängudel meie kõrgkooli esimese medali ja seda hoopis mudamaadluses," sõnas ta.

Eesti Olümpiakomitee haridusstipendiumi pälvisid 2024. aasta kevadsemestril 21 endist ja praegust tippsportlast. Stipend eesmärk on soodustada sportlastel karjääri ajal või pärast selle lõpetamist omandada kõrg- või kutseharidust.

Kaks korda aastas välja antavat EOK haridusstipendiumit saavad taotleda praegused ja endised tippsportlased kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu tasumiseks. Stipendiumi suurus on kuni 1000 eurot semestris. Stipendiumile on võimalik konkureerida sportlastel, kes on Eesti koondisesse kuulunud vähemalt kolme aasta jooksul. Haridusstipendiumi saajad valib välja komisjon, kuhu kuuluvad EOK ja Kultuuriministeeriumi esindajad.

Palju õnne ja uusi võidukaid saavutusi, Adelina, Tuudor ja Jasmiin!

Iluvõimleja ja ettevõtte juhtimise eriala tudeng Alina Beljajeva

Laskesuusataja ja finantsjuhtimise eriala tudeng Tuudor Palm