EEK
EST

left Kõik uudised

eek.ee
Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor uus rektor Andrus Pedai asus ametisse
09.11.2023

Täna toimus Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rektori Andrus Pedai inaugureerimine, kus talle pani ametiketi kaela AS Mainor nõukogu esimees Guido Pärnits. 

Mainor Grupi juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul on tänasel päeval, kus suurem lisandväärtus üha olulisem, mitmekesine koostöö hariduse ja teadusega paratamatu: “Seetõttu oleme Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor (EEK Mainor) kui erarakenduslikus kõrgkoolis unistanud rektorist, kel on rahvusvahelise äri juhtimise ja teadusega koostöö kogemus, samuti kooliga sobiv teadustöö profiil.” 

Oleme Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor omanikud üle 30 aasta. Kogu Ülemiste Cityle, mida arendame, on just koostöö haridusega andnud julguse välja töötada innovatiivseid talenditeenuseid nagu Koolituskrediit või arendustööriistu nagu Radar. Samuti on omanike usk haridusvaldkonda andnud tõuke luua linnakusse veel üks kool ehk International School of Tallinn ning suurendanud avatust ühendamaks teaduse ja hariduse luues Tuleviku linna professuuri,“ lisas ta. 

“Andrus Pedail, keda me täna rektoriks inaugureerisime, on kõik need oskused, teadmised ja kogemused olemas, et arendada Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor edasi nii rahvusvahelise ärihariduse ja interdistsiplinaarsuse vallas kui kujundada kõrgkool ülikooliks ning see haakub kogu Mainor Grupi visiooniga,“ lausus Kadi Pärnits. 

„Minu akadeemiline taust on seotud Tallinna Tehnikaülikooliga, pikaajalise teadustööga mehitamata seadmete juhtimissüsteemide modelleerimises. Minu professionaalne taust on seotud ettevõtlusega, tööstusega ning ekspordile suunatud industriaalsete lahenduste müügi ning arendusega, nii elektroonika kui ka autotööstuses. Selles valguses on väga hea meel, et mulle on usaldatud võimalus asuda tööle just ettevõtluskõrgkooli. Minu fookus koostööle ettevõtetega ja ekspordi arendamisele püsib jätkuvalt kõrgel, seda läbi Eestile positiivset kuvandit loonud kogemuste ja teadmiste ekspordi, haridusteenusena,“ sõnas EEK Mainori rektor Andrus Pedai. 

Andrus Pedail on doktorikraad tootmistehnika ja robootika valdkonnas Tallinna Tehnikaülikoolist. Tal on pea kahekümneaastane rahvusvaheline juhtimiskogemus, olles täitnud erinevaid juhtivaid rolle nii elektroonika kui autotööstusega seotud ettevõtetes. Ühtlasi on ta töötanud erakorralise teadurina Tallinna Tehnikaülikoolis.