EEK
EST

left Kõik uudised

eek.ee
Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor rahvusvaheline külalisloengute päev
17.03.2023

15. märtsil 2023 toimus Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor (EEK Mainor) rahvusvaheline külalisloengute päev, kus lektorid üle Euroopa jagasid oma värskeid teadmisi erinevatest valdkondadest. Kogemusi olid tulnud jagama esinejad RISEBA Universityst (Läti), Vilniaus Kolegijast (Leedu), UCL University College’st (Taani) ning Jönköpingi Universityst (Rootsi), Arcada University of Applied Sciences’est (Soome) ja University of Stavangerist (Norra).

Loengute käigus arutleti erinevatel multikultuursust puudutavatel teemadel; õpiti tõhusalt ja motiveerivalt kõnesid kirjutama ning veenvalt oma ideesid teistele edastama; uuriti üldoskuste olulisust juhtimises ning nende oskuste rakendamist tuleviku töökohtadel ning igapäevaelus laiemalt.

Lisaks oli võimalik saada põhjalik kogemus inimkesksest disainmõtlemisest, mis on rakendatav paljudele väljakutsetele olenemata sellest, kas töötatakse teenuste, toodete, süsteemide või ruumidega. Jagati kogemusi ettevõtetele jätkusuutliku arengu väljakutsetega toimetulemiseks ning vaadati tehisintellekti, täpsemalt humanoidrobotite rakendusi kõrghariduse ja tööelu kontekstis.

Külalisloengute päeval osales kuulajatena kokku üle 80 külalise, kelle hulgas oli lisaks EEK Mainor kooliperele ka erinevate ettevõtete ja kõrgkoolide esindajad.